tiistai 2. tammikuuta 2007

Ja lehmät lentää, luultavasti pian

Enää ei öinen kyökin ryöväyskään tuota ongelmia, kiitos kiinalaisten tiedemiesten, jotka kasvattivat sian, joka hohtaa pimeässä. Näin yöeläjänä toivon, että saavat nuo elikot massatuotantoon ja lihoiksi mahdollisimman nopeasti, niin on huomattavasti helpompaa aterioida näin iltasella muun talon koisiessa.

Ameriikan yhdysvallat, maa, joka vastustaa tauteja vastaan sotimisen kannalta erinomaisen avuliasta kantasolututkimusta, hyväksyi kloonilihan tuottamisen. Tekopyhäksihän moista voisi tavallaan sanoa, mutta ei nyt motkoteta moisesta, kun se on kuitenkin pohjimmiltaan ihan hyvä juttu. Huvittavaa tosin taas huomata minkälainen metakka MBnetissä (josta tämänkin juttuaiheen ryöväsin) jaksettiin jutusta nostaa - kun se kloonattu liha on kuulemma niin kovin vaarallista ja sitä rataa. Jos nyt lähdetään siitä, että klooni on kopio siitä alkuperäisestä, ja se alkuperäinen elukka oli syötävä, niin eiköhän se jälkimmäinenkin ole.

Eettinen puoli on tietysti vähän kyseenalaisempi. Elikoilta kun tietenkin riistetään ne viimeisetkin arvon rippeet, kun ne alistetaan täydellisesti tuotannon maksimoimiseksi kloonaamalla ainoastaan parhaita yksilöitä. Sinäänsä on siis ihan ymmärrettävääkin ihmisten uhkaukset protestoida, että "minä en ainakaan osta sitä kloonattua lihaa vaikka olisi miten halpaa!"

Täysin tekopyhäähän moinen tietysti on, koska johan tässä on vuosituhansia risteytetty parhaita yksilöitä pulskempien sarvipäiden toivossa - kloonaus on oikeastaan vain luonnollinen jatke tälle. Jos siis haluaa luonnon kanssa pelleilemistä vastaan protestoida, niin täytyisi lopettaa lihan syönti kokonaan - mikähän ei taida olla mitenkään ennenkuulumaton idea, eikä mitenkään huonokaan sen puoleen.

Jostain muistelisin lukeneeni - luultavasti Hintikan (haha) kolumnista MikroBitistä - lukeneeni kanssa kivan idean "lihatankeista" joissa voitaisiin kasvattaa lihaa vähän niin kuin kasviksia ilman minkään sortin eläimiä. Ideahan ei ole mitenkään mahdoton, ja visio tuhansista lasisista sammioista joissa velloo miljoonia kiloja sykkivää jauhelihaa on aika komia. Jotain valittamistahan joku siitäkin keksisi, onhan se nyt paljon pahempi homma LEIKKIÄ JUMALAA ja tuolleensa pelleillä luomakunna kanssa kuin teurastaa satojatuhansia viattomia luontokappaleita, mihin touhuun on sentään ainakin Mooseksen kirjan mukaan annettu lupa.

Ai niin ja Darwin-palkinnot jaettiin taas pahimmille luusereille jotka paransivat geenikantaamme poistamalla itsensä siitä. Voittaja nirhasi itsensä rusikoimalla kranaattia moukarilla - ehdottoman tyylikästä!