perjantai 13. heinäkuuta 2007

Bensakanisterilla kiistat ratkeavat

mikä ihmeen lepakkoluola tuo on

"Mullehan ei mitkään vitun proletaarit kukkoile, perkele", tokaisi Turun kaupunginjohtaja istuksiessaan paikallisen rakennusyrityksen toimitusjohtajan kanssa oluttuopillisen ääressä kantapubissaan.

Eikä, perkele, kukkoilleetkaan: "kiistelty" puutalo paloi Turun keskustassa, tietää Iltalehtikin kertoa. Tässä tapauksessa "kiistelty" vaikuttaisi tarkoittavan, että talo on koettu historiallisesti arvokkaaksi ja suojelemisen arvoiseksi, eikä aikomusta raivata pytinki maan tasalle modernin betonikolossin tieltä ole nielty aivan mukisematta.

Jonkinlainen hassu taipumus "kiistellyillä" pytingeillä tuntuu yleensäkin olevan roihahtaa siinä vaiheessa, kun sikariportaan sukset on menneet ristiin ja molemmat maanneet ojan pohjalla korvat huurteessa muutaman vuoden. Onneksi sattuma auttaa usein päätöksentekijöitä viemään päätökseen suunnitelmansa, jotka eittämättä ovat kansan omaksi parhaaksi, vaikka raukat eivät ihan täysin tajuakaan miksi keskelle Helsinkiä pitäisi rakentaa reilulla sadalla miljoonalla eurolla paikka jossa voi kuunnella huonoa musiikkia. IRCQuotes muistaa vielä erään huvittavan yksityiskohdan taannoisen Siperian palamisen uutisoinnista. Senkin olivat muuten jotkut ryökäleen anarkistiraggarit vallanneet.

Hunis 1 ei tosin luonnollisestikaan ole julkaisuna mitenkään puolueellinen, vaan yksinkertaisesti toteuttaa pyhää tehtäväänsä paholaisen asianajajana, koska minun nähdäkseni virallisen totuuden pienimuotoinen kyseenalaistaminen on vain tervettä. Turun pytingin palosta on rehellisyyden nimissä sanottava, että uskoakseni häkkyrän joskus livenä nähneenä en kokenut tarpeelliseksi sitä maailmanperintölistalle ehdottamaan. Makasiinitkin paloivat loppujen lopuksi vahingossa, jos uskomme offikiaalia tiedotusta - ja miksemme uskoisi? - vaikka niiden polttajiksi tiedettiinkin jo liekkien vielä roihutessa ne sankaria leikkivät hupsuterroristit, joilta luulot vielä joskus otetaan pois.