lauantai 23. helmikuuta 2008

Laiskan miehen blogausta

On päiviä, jolloin todellisuus ihan oikeasti on tarua ihmeellisempää - tai ainakin typerämpää ja siten törkeästi hauskempaa kuin vauva vatkaimessa. Hesarin keskustelupalstan astronomisesta huumoriarvosta olen toki ollut tietoinen, mutta enpä olekaan tajunnut itse lehden uutisten olevan tällaisia komiikkapläjäyksiä. Eihän tässä tarvitse omaa huumorijulkaisua enää edes tehdä.

Valtamedian hillittömän tasokkaasta uutisoinnista toimii esimerkkinä vaikkapa uutinen germaaniheimojen kansanvaelluksesta. Jokusen kymmentä goottia otti yhteen afrikkalaisten soturien kanssa vuodattaen hurmeensa Helsingin keskustan kunnian kentillä, eli Elielinaukiolla. Sitä, olivatko kyseiset kirvestä heiluttavat barbaarit visi- vaiko ostrogootteja - visigootit ovat länsigootteja, ostrogootit ovat itägootteja, mutta länsigootit asuvat meistä itään, käsitättekö? - Hesarin uutinen ei valitettavasti kerro. Tiettävästi langobardit ja frankit ovat jo pakanneet kamppeensa ja lähteneet reissuun liittyäkseen riehaan. Niin tai näin, virkavallan lausunto on kuin suoraan Lehden sivuilta eikä juuri lisäystä kaipaa:
"Lapsukaiset vähän juhlistivat hiihtolomaansa näin", poliisi kommentoi."

Hetken jo kuvittelinkin surffaneeni erehdyksessä väärään osoitteeseen, mutta toisaalta edes August Elokuu ei pystyisi keksimään mitään yhtä älytöntä kuin länsiuusimaalainen tapa taltuttaa tappajakäärme. Omistajansa kimppuun hyökänneen Smaugin sukulaisen niittaamiseen tarvittiin kymmenen kiloa hiilidioksidikaasua, poliisipartio, eläinlääkäri, pelastuslaitoksen alipäällystö, pelastuslaitoksen päällystö, neljä palomiestä, paloauto ja puomitikasauto. Täysin mahdoton toki sanoa onko kyse harvinaisen pahasta kommunikaation epäonnistumisesta vaiko vain järisyttävän surkeasta suhteellisuudentajusta, mutta jumaliste - puomitikasauto?

Kaikkein hersyvintä läppää kuitenkin heitti Venäjän Nato-lähettiläs Dmitri Rogozini, joka housunetumus pullottaen ja testosteronia puhkuen julisti Venäjän olevan valmis voimakeinoihin Kosovon-selkkauksessa. Lieneekin vain ajan kysymys kun kaikkien slaavien tsaari Vladimir ampuu ohjuksensa kohti läntisten imperialistisikojen kaupunkeja. Sillä venäläisillähän ei ole tapana uhitella suotta - sota tästä syttyy.

Vaikka toisaalta Balkanin kiistoissa on aina tupannut vähän karkaamaan mopo käsistä. Kysykää vaikka Gavrilo Principiltä.