tiistai 22. toukokuuta 2007

Tusinahupia tenaville

"miks mun kynässä lukee viagra"
Ei hitto, näin jäistä päivää ei ole taas ollutkaan aikoihin. Tai no okei, viime perjantai oli kyllä kanssa aika tosi jäinen, mutta tää oli eri tavalla jäinen. Pitäisi kai ihan suosiolla aina tajuta, että jos ei tule nukuttua, niin sitten pitäisi vaan vetää sitä kofeiinia kuin pultsari tuulilasinpesunestettä, mutta niinhän sitä tuli taas tänäänkin yritettyä pärjätä yhdellä Teholla ja yhdellä sadan milligramman satsilla. Noh, hereillä pysyttiin, mutta oli kyllä taas ihan pihalla kaikesta. No ei voi mitään.

Ei mulla oikeastaan mitään asiaa ole, mutta voisin avautua silti. Kävelin nimittäin tuossa.. eilissäpäivänäköhän se nyt oli, niinniin kävelin erään tuossa lähistöllä olevan leikkipuiston läpi, joka uusittiin joskus vuosi sitten tai niihin aikoihin. Muutaman päivän sitä ennen kävelin yhden uuden pienemmän leikkialueen läpi, ja aika usein kävelen tuolla keskellä Päiväkumpua kolmannen läpi. Ja tiedättekö mitä? Ne kaikki näyttää ihan samalta, ja se on aika syvältä.

Oikeasti, jos minä olisi lapsi nykyaikana niin en hitossa minä suostuisi edes leikkimään tuollaisissa tylsissä, latteissa liukuhihnapuistoissa. Kaikissa samoista kirjavista palikoista väännettyjä tylsiä häkkyröitä. Missä ne sellaiset kekseliäät ja tunnelmalliset puistot on, jollaisia oli ennen? Siis sellaiset, jotka oikeasti tehtiin aina huolella, puisto kerrallaan, ja niihin laitettiin vähän suunnitteluakin. Niissä näkyi sentään jonkinlainen ammattitaito ja se, että homma otettiin vakavasti ja oikeasti haluttiin tehdä kersoille jotain viihdykettä. Näistä nykyisistä tulee mieleen, että ovat jotkut polvenkorkuiset taiwanilaiset ("Made for children, by the children") vääntää sarjatuotantona palikoita joista tehdään liukumäkiä McDonald'siin ja ylijääneet sekundakappaleet postitetaan Vantaalle jossa valtuuston jäsenet istuu kokouksessa, vetää kahvia, ehdottaa että vedetään lisää kahvia ja kun kahvi loppuu niin päätetään vääntää taas yksi tusinaparkki kun ei jakseta oikeasti kiinnittää huomiota mihinkään viihtyisyyteen, ja sitten päätetään vetää lisää kahvia.

Ei sillä että asialla todellisuudessa mulle mitään väliä olisi, mutta on tällanen silti aika naurettavaa pelleilyä.

Aijoo, ja miksi ihmeessä meidän koululla ei ole yhtään viherkasveja? Siellä on yksi kuivuneista risuista tehty mikälie kiedottuna kaiteen ympäri ja sidottuna siihen naruilla. "Jee."